Украинският национал Руслан Малиновский реагира гневно на бившия си клуб Аталанта. Халфът, който в момента е играч на Дженоа, не прие добре закачката на бившия си клуб. 

В петък Аталанта сподели пост в социалната мрежа Х, с който отпразнува гола на своя футболист Алексей Миранчук при победата на Русия с 4:0 над Сърбия.  

Малиновски обаче отговори на това, като публикува четири снимки от продължаващата война в Украйна и написа: "Добър сътрудник на руския тероризъм. Всеки ден в продължение на две години". 
 

След това акаунтът на полузащитника на Дженоа добави още четири снимки с разрушения от войната в Украйна написа: "Това не ви ли напомня за нещо? Може би Харков? Шампионска лига? М?", като изглежда, че директно се обръща бившия си съотборник Миранчук. Говори се, че двамата са били близки приятели по време на съвместния си престой в Бергамо.

Местното издание Corriere di Bergamo отрази инцидента, разкривайки обаче неочакван обрат: акаунтът на Малиновски е неофициален, като полузащитникът на Дженоа публикува само в своя потвърден Instagram, че "Няма Facebook, няма X. Само Instagram", директно визирайки публикациите, видени в Х.

Любопитен факт е, че съпругата на украинския офанзивен халф Роксана е отговорила на публикацията на Аталанта в Х, като е написала в коментарите: "Срам! Срам за вас!”. След това тя се опита да поясни, че отговорът ѝ е бил насочен към проруските отговори, а не към самия клуб.

Впоследствие Аталанта изтриха първоначалното си съобщение, в което се споменаваше за приятелската победа на Русия над Сърбия.