Съобщава се, че Удинезе обмисля уволнението на треньора Габриеле Чиофи след тежкото поражение от Верона. Фриуланите бяха победени снощи с гол в 93-ата минута на Диего Копола на стадион "Бентегоди". Така Удинезе има 28 точки, само една над зоната на изпадащите пет кръга преди края на сезона. Тимът на Чофи може да се озове в зоната на изпадащите, ако Фрозиноне или Сасуоло взема победа.

Според Sky Sport Italia, директорите на Удинезе обмислят дали да уволнят Чиофи или да го оставят до края на сезона. Чиофи беше назначен едва на 25 октомври на мястото на Андреа Сотил и досега е постигнал четири победи, десет равенства и девет поражения в Серия А, като е постигнал средно едва 0,96 точки на мач.

Това обаче създава потенциално много любопитна ситуация преди събитието на 25 април, когато Удинезе и Рома ще продължат от 72-рата минута при резултат 1:1 - моментът, в който Еван Ндика получи болки в гърдите и затруднения в дишането. Мачът беше спрян и според правилата на Серия А ще продължи оттам, където е спрян, със същите играчи в състава. Сега обаче е възможно Удинезе да доиграе мача с друг треньор.