Съобщава се, че Наполи отново проявява интерес към нападателя на Кристъл Палас Жан-Филип Матета, тъй като търси заместник на Виктор Осимен. Адзурите са готови да продадат нигерийската звезда това лято, като сделката ще им донесе около 120-130 млн. евро, и са започнали да планират трансферния си пазар, желаейки да подмладят отбора след злополучната кампания 2023-24 г.

Междувременно Наполи все още са в търсене на нов старши треньор и са свързвани с редица възможни кандидати, сред които Джан Пиеро Гасперини, Антонио Конте и Винченцо Италиано. Очаква се решението да бъде взето през следващите седмици. Както съобщава вестник "Екип", Наполи са определили Матета от Кристъл Палас като интересен кандидат за заместник на Осимен през лятото и в близко бъдеще може да се свържат с клуба от Висшата лига, за да започнат да проучват възможността за лятна сделка.

26-годишният французин, който беше набелязан от "Партенопеите" още през 2020 г., преди те да вземат Осимен, впечатли в Кристъл Палас през този сезон, като в 34 мача в лигата вкара 13 гола и даде 4 асистенции.