Според последните новини в Италия, в четвъртък Наполи е влязъл в контакт с треньора на Аталанта Джан Пиеро Гасперини във връзка с евентуалното му назначение начело на Адзурите. Според Джанлука Ди Марцио и Sky Sport Italia, Наполи е осъществил "нов" контакт с Гасперини, за когото се предполага, че е първият кандидат за поста на президента на клуба Аурелио Де Лаурентис.

Последните новини, включително и тези от четвъртък, сочат, че бившият треньор на Италия Антонио Конте също е в челото на списъка с желания на Наполи. Де Лаурентис намекна по-рано през месеца, че вярва в Гасперини след изключително успешния за бергамаските.

В момента Аталанта се намира на пето място в Серия А, което ще бъде достатъчно, за да се класира за Шампионската лига, тъй като Италия получи допълнително място за турнира през 2024-25 г.

Освен това другата седмица им предстои да играят с Байер Леверкузен във финала на Лига Европа, а в сряда взеха участие в друг финал, като в крайна сметка загубиха с 0:1 от Ювентус за Купата на Италия.

Освен Де Лаурентис, Джовани Мана, за когото се говори, че ще бъде следващият спортен директор на Наполи, също е голям почитател на Гасперини. Самият треньор е напълно доволен от позицията си в Бергамо и има договор до лятото на 2025 г. Последните информации от други места сочат, че Аталанта иска да предложи ново удължаване на договора на 66-годишния специалист.

В новините от четвъртък се предполага, че Де Лаурентис е готов да атакува Гасперини. Очаква се треньорът да се консултира с настоящите си работодатели, преди да вземе решение. Антонио Конте също остава твърд фаворит, съобщава Джанлука Ди Марцио. Ако обаче Наполи не успеят да убедят нито него, нито Гасперини, тогава се съобщава, че сред резервните варианти са настоящият треньор на Милан Стефано Пиоли и Винченцо Италиано от Фиорентина.