Капитанът на Наполи Джовани ди Лоренцо е поискал трансфер през лятото, тъй като смята, че цикълът в столицата на Кампания е приключил. 30-годишният италиански национал, който беше основна фигура в историческия успех на отбора със Скудетото под ръководството на Лучано Спалети, подписа нов дългосрочен договор през август миналата година, без да знае за трудностите, които го очакват през този сезон.

Ди Лоренцо се представи на прилично ниво, въпреки значителния спад на Наполи през този сезон, като вкара два пъти и даде осем асистенции в 46 мача. Благодарение на неотдавнашното подновяване на договора той е обвързан с клуба до юни 2028 г. Според "Кориере дело спорт" обаче той е поискал трансфер от Наполи през лятото, готов да се раздели със столицата на Кампания след пет години в клуба.

През последните дни 30-годишният футболист е разговарял с новия спортен директор Джовани Мана на тренировъчната база на клуба в Кастел Волтурно, като е изразил недоволството си и е поискал да бъде продаден, смятайки, че цикълът му е приключил.