Джан Пиеро Гасперини е решил да продължи напред с Аталанта след триумфа в Лига Европа, което принуди Наполи да се обърне към Антонио Конте, съобщават медиите в Италия. 66-годишният италиански тактик най-накрая спечели първия си трофей с Ла Деа в сряда, когато неговият отбор се наложи с 3:0 над Байер Леверкузен във финала на Лига Европа на стадион "Авива" в Дъблин.

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис започна да се насочва към Гасперини като основен вариант да стане новият дългосрочен треньор в столицата на Кампания, който трябва да започне нов проект през лятото. Конте отдавна се смята за вариант, както и Стефано Пиоли и Винченцо Италиано.

Както съобщава "Кориере дело спорт" Гасперини е взел решение да остане в Аталанта след срещата си с президента на клуба Антонио Перкаси, доволен от обещанието за инвестиции и потвърждението, че през лятото няма да бъдат продавани топ играчи.

Решението му принуди Наполи да потърси нов старши треньор другаде, като се обърна към Конте, който има желание да се завърне в Серия А през следващия сезон.