Множество източници в Италия съобщават, че Антонио Конте се е договорил за тригодишен договор с Наполи на стойност 6,5 млн. евро на сезон плюс бонуси. Преговорите се проточиха от седмици, но се засилиха през последните няколко дни, когато стана ясно, че Джан Пиеро Гасперини би предпочел да остане в Аталанта.

Въпреки всички вестникарски спекулации и връзки, Наполи е единственият италиански клуб, който направи истински опит да подпише с Конте, а той иска да се върне у дома, за да бъде по-близо до семейството си, след като си взе една година почивка. Според Sportitalia, DAZN и други, Конте е приел да намали заплатата си и ще получава около 6,5 млн. евро на сезон плюс бонуси, за да подпише тригодишен договор на стадион "Диего Армандо Марадона".

Естествено, бившият шеф на Интер и Тотнъм е поискал и гаранции за инвестиции на трансферния пазар, ако приеме да работи с президента Аурелио Де Лаурентис. Ако се появят проблеми с поставянето на перото върху хартията, тогава третият избор остава Стефано Пиоли, който току-що бе освободен от Милан.