Спортният директор на Байер Леверкузен Руди Фьолер е на мнение, че "аспирините" щяха да са на първо място във всяко едно друго първенство.

"Байерн Мюнхен е най-добрият отбор в света. За съжаление ние играем с най-силния тим в света в едно и също първенство. Във всяко едно от другите първенства ние щяхме да сме лидери в класирането. Към този момент не мога да си представя, че някой може да изпревари Байерн", отсече Фьолер пред "Кьолнише Рундшау".

"Разбира се, ние сме наясно, че Борусия Дортмунд разполага с голям потенциал, когато при тях всичко функционира нормално. Ние гледаме и какво става зад нас, следим Гладбах, Волфсбург, Шалке. Това са нашите съперници."

"Преди години можехме да убедим даден футболист да дойде в Леверкузен само с пари. Тези времена обаче отминаха. Ние плащаме добре и сега, но вече се случва да привличаме играчи, които биха взимали повече на друго място. Успяхме да го постигнем."

"Ще дам пример с национала на Германия до 19 години Юлиан Брандт. Половин Европа го искаше. Това, че той дойде при нас е знак, че нашият клуб е жив", добави Фьолер.

"Аспирините" правят изключително силен сезон. Те са втори в Бундеслигата зад Байерн, достигнаха 1/8-финалите на Шампионската лига и 1/4-финалите за Купата на Германия.

Преди няколко седмици обаче Байер допусна срамна загуба насред Леверкузен, когато бе разгромен от Манчестър Юнайтед с 5:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига.