В края на миналия и в началото на този век Байер Леверкузен си заслужи прозвището "Вицекузен" заради невъзможността да спечели титлата, завършвайки няколко пъти на второ място.

През 2002 година "аспирините" дори преглътнаха горчив хеттрик, оставайки втори в Шампионската лига, Бундеслигата и турнира за купата на Германия.

С оглед тоталната доминация на Байерн през последната година обаче, в Леверкузен нямат нищо против да си запазят култовия прякор и след края на сезона.

Тимът се намира на второ място в Бундеслигата, изоставайки с 13 точки от Байерн, но пък водейки с четири пункта на Борусия Дортмунд, въпреки серията от 3 поредни загуби на Леверкузен.

"Доминацията на Байерн в Бундеслигата не се дължи на слабости в останалите клубове. Другите не са спали през цялото това време", сподели спортният директор на Байер Руди Фьолер пред "Скай".

"Това е един процес, едно развитие. И Байерн Мюнхен си заслужи тази доминация. Разликата от Байерн е много голяма, ние не мислим за титлата."

"До този момент винаги съм бил против това да ни определят като "Вицекузен", но през този сезон ще бъда много щастлив и доволен, ако завършим на второ място", добави Фьолер.