Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер смята, че в събота любителите на футбола могат да станат свидетели на най-вълнуващия финал в турнира за купата на Германия.

Баварците ще защитават красивия трофей срещу Борусия Дортмунд, който ги победи с гръмкото 5:2 на финала през 2012 година. През миналия сезон Байерн си върна частично, елиминирайки Борусия с 1:0 на четвъртфиналите.

Сега и двата отбора жадуват да вземат надмощие над най-големите си германски съперник, печелейки купата два пъти в рамките на три сезона.

"Дали в събота ще видим най-добрия финал за купата на Германия в историята? Всички предпоставки са налице", сподели Кайзера пред вестник "Билд".

"Байерн трябва да намери добрата форма, която отборът загуби в Берлин, след като си осигури спечелването на титлата срещу Херта."

"В редиците на Дортмунд Роберт Левандовски ще направи всичко възможно, за да отбележи попадение, въпреки преминаването си в Байерн през лятото."

"Очаквам той да се раздава до последния момент, в който носи екипа на Борусия. Той доказа, че може да служи за пример."

"Доказа го и с решението си да откаже офертата на Реал Мадрид, след като вече беше дал думата си на Байерн Мюнхен", добави Бекенбауер.