Световният шампион от 2006 година Марко Матераци се надява да продължи треньорската си кариера в Бундеслигата. В момента той работи в Индия, където завърши и футболната си кариера.

"Да, аз искам да стана треньор в Бундеслигата. Италианският футбол изостана. Като изключим стадиона на Ювентус, останалите съоръжения са стари и празни", сподели Матераци пред списание "Шпорт Билд".

"Освен това по италианските стадиони има насилие. В Германия е различно. Там хулиганите почти нямат шанс, защото за разлика от Италия, са наложени забрани за посещаване на мачове. За спортното ниво пък няма изобщо какво да се дискутира."

"Бундеслигата е сред най-силните първенства в света, заедно с испанската Ла Лига и Висшата лига на Англия. Условията в Германия след Мондиал 2006 са отлични. В противен случай Пеп Гуардиола нямаше да отиде в Байерн. А Германия нямаше да стане световен шампион през лятото. Зад всичко това стои един план", завърши Матераци.

През 2006 година Матераци се превърна в герой за Скуадра адзура именно на германска земя. Във финала на Мондиала той изравни резултата срещу Франция, издейства червен картон на Зинедин Зидан, а при изпълнението на дузпите не сбърка от бялата точка.