Бившият германски селекционер Берти Фогтс смята, че Бундестимът ще триумфира на Евро 2016. Към момента бившият бек е последният треньор, извел германците до европейския връх. Той го стори на Евро 1996, което беше първия шампионат на Стария континент с участието на България.

"За мен Германия е абсолютният фаворит следващата година на европейското първенство. Бундеслигата развива много млади футболисти чрез учебните си центрове. Това е добре и за националния отбор", отбеляза Фогтс пред официалния сайт на германския футболен съюз.

"Когато един млад футболист, минал през тази подготовка, влезе в националния отбор, той вече е наясно на каква позиция да играе и в каква система трябва да участва. Това е едно огромно предимство."

"През последните десет години станахме свидетели на испанския период. Сега идва германската ера, с национален отбор, който има перфектната средна възраст. Според мен отборът е готов след триумфа на световното първенство в Бразилия да постигне следващия голям триумф, печелейки Евро 2016."

"Германия със сигурност ще се класира и със своите световни шампиони в редиците си във Франция със сигурност ще се сети за Мондиал 2014. Тимът ще настъпи газта. От септември нататък не бих искал да съм на мястото на противниците на Германия", добави Берти, който в момента е съветник на селекционера на САЩ Юрген Клинсман.