Третодивизионният Ерцгебирге Ауе победи гостуващия втородивизионен Гройтер Фюрт с 1:0 и се класира за втория кръг на турнира за купата на Германия по футбол.

Единственото попадение за възпитаниците на българския специалист Павел Дочев реализира Симон Скарлатидис в 68-ата минута.

Защитаващият трофея си Волфсбург стартира тазгодишното издание на надпреварата с убедителен успех с 4:1 като гост на третодивизионния Щутгартер Кикерс.

Макс Крузе откри резултата в четвъртата минута, а след това асистира за попаденията на Бас Дост и на Кевин Де Бройне, който направи резултата класически малко след почивката. 

До края двата отбора си размениха по още едно попадение. Резервата Лхаджи Бабиан намали за домакините десетина минути преди края, но в 85-ата минута друга резерва Никлас Бендтнер оформи крайното 4:1.

Шалке разгроми втородивизионния Дуисбург с 5:0 като гост. Йоханес Гайс се отличи с гол и асистенция, а Клаас-Ян Хунтелаар, Матия Настасич, новото попълнение Франко Ди Санто и Леон Горецка оформиха победата.

Байер Леверкузен също нямаше особени проблеми и спечели с 3:0 на терена на четвъртодивизионния Шпортфройнде Лоте.

Щефан Кислинг откри след четвърт час игра, а след това Хакан Чалханоглу и Ларс Бендер реализираха дузпи през второто полувреме за класическия успех. Тим Горшлутер от домакините получи червен картон в 76-ата минута за нарушението за втория 11-метров наказателен удар за гостите.

Френският нападател Антони Модест се отличи с хеттрик при победата на Кьолн с 4:0 като гост на четвърторазрядния Мепен. Симон Цолер също се разписа, а домакините играха повече от час с човек по-малко след червен картон на вратаря Бенямин Гомерт за нарушение в наказателното поле в 24-ата минута.