Бившият капитан на Байернп Мюнхен и настоящ наставник на втородивиционния германски Падерборн Щефан Ефенберг няма нищо против, ако играчите му пушат.

За Ефе е важно отборът да се представя добре на терена и не възнамерява да следи личния живот и вредните навици на футболистите си.

"Ако някой мой футболист пуши, нека си пуши. Това изобщо не ме интересува", отсече "Тигъра", който сам пожела да бъде наричан "Новия".

"Аз не съм човек, който ще излезе и ще пита всеки футболист дали пуши. Без това никой няма да си признае. Освен това аз държа на самодисциплината и поемането на лична отговорност."

"И ако някой в отбора има видими проблеми с издръжливост, скорост и желание, тогава ще си има проблеми", уточни Ефенберг, чийто тим излиза тази вечер срещу Борусия Дортмунд в мач от втори кръг за Купата на Германия.

Очевидно демократичните методи на работа на Ефенберг поне в началото имат успех, защото той записа две победи с по 2:0 във Втора Бундеслига и даде глътка въздух на тима си.

В момента Падерборн е 13-и, с 13 точки на сметката си. Тимът вече има четири победи от 12 мача и е на девет пункта от третото място.