Спасителната мисия на Томас Шааф и половин дузина привлечени от него футболисти в германския футболен клуб Хановер започна по възможно най-лошия начин - с поражение с 1:2 от новака Дармщадт. Това не само изпрати Хановер на последното място, но изкачи Дармщадт до 12-о.

Уго Алмейда, едно от новите имена през януари, даде аванс на домакините в десетата минута, но попадения на Сандро Вагнер в 31-та и 48-та оформиха пълния обрат на стадиона на Хановер. С това Томас Шааф и неговият тим се смъкнаха до последното място в Бундеслигата, след като Хофенхайм спечели точка при равенство 1:1 срещу Байер Леверкузен в друг мач от първия кръг на шампионата за новата година. Джилоан Хамад даде аванс на Хофенхайм в 40-та минута, но Йомер Топрак изравни в 75-ата и остави "аспирините" на пета позиция.

Херта Берлин пропусна възможност да се доближи на три точки от Борусия Дортмунд преди мача на втория в класирането срещу Борусия Мьонхенгладбах. Тимът от столицата завърши наравно 0:0 срещу Аугсбург.

В друг мач от събота следобед в Бундеслигата, Щутгарт победи с 3:1 Кьолн и се отдалечи на три точки от зоната на изпадащите. Точни за Щутгарт бяха Даниел Дидави, Тимо Вернер и Кристиян Гентнер, които заличиха гол от дузпа на Антони Модест в 19-ата минута.