Нападателят на Херта Саломон Калу разкри, че иска да пише история със "старата дама", която изненадващо се намира на трета позиция в Бундеслигата след 18 изиграни кръга.

"Това е клуб с голяма история, но ние можем да я пренапишем, защото Херта не е печелил трофей отдавна. Ако го сторим, моето име ще бъде записано в клубната история", каза Калу пред "Дойче Веле".

"Това е предизвикателството пред нас. Човек винаги трябва да се цели високо. Когато отидох в Челси, клубът никога не беше печелил Шампионската лига и го направихме. Нашите имена ще бъдат изписани завинаги в клубната история. Сега искам да сторя същото тук."

"Според мен всички в нашия отбор мислят за участие в евротурнирите. Всеки футболист трябва да си поставя най-голямата възможна амбиция. Това не трябва да се превръща в напрежение, а в мотивация. Шампионската лига е най-вълнуващият турнир."

"Там можеш да покажеш уменията си и да се съревноваваш с другите. Ние имаме прекрасна възможност да промотираме футбола ни в Европа. Нашите фенове искат да ни видят срещу най-големите отбори", допълни Калу, който има девет гола в Бундеслигата този сезон.