Гент - Волфсбург, първи осминафинален мач от Шампионската лига. Стадион "Геламко Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Волфсбург: 

Вратари: Кастеелс, Грюн, Клингер
Защитници: Данте, Кнохе, Шефер, Треш, Юнг, Рикардо Родригес, Фелипе
Полузащитници: Арнолд, Виериня, Луис Густаво, Азауи, Шюрле, Дракслер
Нападатели: Крузе, Енрике
Контузени: Беналио, Бас Дост, Аскес, Гилавоги, Калиджюри
Наказан: Налдо
Извън групата: Бендтнер


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора се пълни дебютанти в елиминационната фаза на Шампионската лига и един от тях ще продължи да пише невероятната си европейска приказка.

От началото на годината обаче както Гент, така и Волфсбург не се представят според очакванията, макар да постигнаха победи в последните си шампионатни мачове преди сблъсъка помежду си.

Белгийците все още нямат победа срещу германски опонент на свой терен, постигайки две равенства в изиграните досега четири срещи. Гент не успя да вкара гол в последните си три домакински мача срещу германци.

За отбелязване обаче е, че домакините спечелиха последните си три мача в Шампионската лига и благодарение на тази фантастична серия излязоха от групата, в която под тях останаха Валенсия и Лион.

Волфсбург пък хвърли бомбата, като елиминира големия Манчестър Юнайтед в директен двубой за излизане от групите на турнира. Дори без продадения в Манчестър Сити Кевин Де Бройне, "вълците" са в състояние да разкъсат всеки противник, когато имат ден.

Техните проблеми обаче са при статичните положения. Тимът е допуснал 50% от головете си (три от шест) именно по този начин. 

Волфсбург допусна по три гола в последните си три гостувания в Бундеслигата, но сега очакваме далеч по-стабилна игра в дефанзивен план от германския вицешампион. Ще заложим на равенството, което изглежда най-логичния изход.

 

Резултат: Гент - Волфсбург 1:1