Волфсбург ще доиграе сезона без централния си защитник Налдо, който извади дясното си рамо при вчерашното поражение с 0:2 от Байерн Мюнхен и ще претърпи операция.

"Веднага почувствах силни болки в рамото при приземяването си на земята и разбрах, че не мога да доиграя мача. Много съм ядосан, защото няма да мога да помогна на отбора в най-важната част от кампанията", каза 33-годишният бразилец, който беше заменен четвърт час преди края на двубоя с баварците.

Така до края на сезона треньорът на "вълците" Дитер Хекинг ще може да разчита само на двама централни защитници - Данте и Робин Кнохе.

Волфсбург се намира в отлична позиция за класиране на 1/4-финалите на Шампионската лига, побеждавайки Гент с 3:2 като гост в първата среща между двата отбора. 

В Бундеслигата обаче вицешампионът на Германия изпитва сериозни трудности и се намира на едва осма позиция, изоставайки с осем точки от третия Херта.

Носителят на Купата на Германия изпитва сериозни трудности с контузии напоследък. В момента извън строя поради различни причини са Беналио, Бас Дост, Аскес, Гилавоги, Калиджюри, Юнг, Сегуин, Енрике и Бендтнер.