Шалке излезе на четвърто място в класирането на Бундеслигата след победа с 3:1 като гост на Кьолн. 

Тимът от Гелзенкирхен измести от четвъртата позиция тима на Борусия Мьонхенгладбах, който загуби с 1:2 от Волфсбург.

Шалке поведе с гол на Клаас-Ян Хунтелаар от дузпа още във 2-а минута. Макс Майер направи 2:0 в 23-а минута, а Леонардо Битенкурт върна едно попадение за домакините в 33-а минута. Франко Ди Санто вкара трети гол за Шалке четвърт час преди края и затвърди успеха на гостите.

Хановер е все по-близо до втория ешалон, след като загуби с 1:4 от Вердер Бремен.  Хановер остава последен в таблицата, на 8 точки от спасителното 15-о място.

Успехът пък даде глътка въздух на тима на Вердер, който е 13-и само на 2 точки над чертата. Едно попаденията за Вердер вкара Клаудио Писаро, за когото това е гол номер 100 с екипа на тима от Бремен.

Перуанецът покачи на 2:0 през първото полувреме, вкарвайки чудесен гол. Той прехвърли двама защитници, остана сам срещу вратаря и го разстреля, забивайки своето 11-о попадение този сезон в Бундеслигата. Така ветеранът е на осмо място в листата на най-добрите реализатори през кампанията, макар да кара своята 38-а година.

Байер Леверкузен направи впечатляващ частичен обрат, като от 0:3 стигна до 3:3 при гостуването на Аугсбург.

Коо Джа-Чул вкара хеттрик за Аугсбург, но Леверкузен се добра до точка след попадения на Карим Белараби, автогол на Пол Верхаг и изравнителен гол на Хакан Чалханоглу от дузпа в добавеното време.