Уволненият от Волфсбург преди два месеца Дитер Хекинг е новият треньор на елитния германски отбор Борусия Мьонхенгладбах, съобщиха от клуба.

52-годишният специалист подписа договор до юни 2019 година и замени на поста натирения вчера Андре Шуберт.

Борусия е на незавидното 14-о място в първенството, като тимът има само една победа в последните си 11 мача. Отборът не се е представял толкова зле в първенството от шест години насам.

Хекинг започва професионалната си кариера като футболист именно с екипа на Борусия Мьонхенгладбах през 80-те години на миналия век.

В треньорската си кариера е бил начело на Алемания Аахен, Хановер и Нюрнберг. С Волфсбург той спечели купата на Германия и стана вицешампион, но през октомври бе уволнен заради слабите резултати на тима през есента. 

Куриозното е, че специалистът ще бъде представен като нов треньор на даден клуб за трети път на днешната дата. На 22-и декември 2012 година от Волфсбург свикаха пресконференция, за да го представят на медиите.

От 2009 до 2012 година той беше треньор на Нюрнберг. Представянето му като нов треньор на франките? Точно така - на 22-и декември...