Германският третодивизионен клуб Пройзен (Мюнстер) и атакуващият полузащитник от български произход Едисон Йорданов се разделят, след като днес беше обявено прекратяването на договора по взаимно съгласие. Контрактът на бившия младежки национал на България с отбора от Мюнстер беше до лятото на 2018-а година.

"Желаем всичко добро на Едисон в бъдещите му начинания. И се надяваме, че той ще изпълни желанието си да получава повече игрово време в новия си отбор", коментира членът на Борда на директорите на Пройсен Бернхард Нийвьонер по повод преждевременното късане на контракта.

През изминалия полусезон 23-годишният българин изигра 12 мача за Пройзен от 20 възможни, но не успя да вкара гол. Но и отборът не се представи по най-добрия начин, тъй като в момента е на 18-о място и застрашен от изпадане в четвърта лига.

Най-вероятният му нов отбор е Дюделанж (Люксембург), актуален шампион на страната си. Той вече се присъедини към подготовката на тима по време на лагера им в Аликанте и се очаква до дни да подпише и договора си. Само преди дни Дюделанж (Люксембург) разгроми с 5:2 китайския Шанхай Шансин, който също е на подготовка по испанските курорти, а Йорданов вкара един от головете.