Огромен скандал избухна в трета дивизия на германското първенство по футбол, след като футболист на Карл Цайс Йена се възползва от контузия на съперник, за да се разпише във вратата на Мепен, който водеше с 2:0 в резултата. В крайна сметка мачът завърши наравно 2:2.

Ситуацията се разви в 57-та минута, когато Юлиян Гюнтер-Шмид от Йена падна на терена и вдигна високо ръка, приканвайки медицинския щаб на отбора му да се намеси. Неговият съотборник Нико Гранатовски спря игра и също даде да се разбере, че ще изкара топката извън полето, но Сьорен Айсман му я открадна, изтича до наказателното поле и вкара гол пред слисаните футболисти на Мепен и изненаданата публика.

Изпаднал в нелепа ситуация, главният съдия, който не спря играта, нямаше какво друго да направи, освен да зачете гола. За капак пък Айсман, който спори близо пет минути с футболистите на Мепен след попадението, се разписа и в 82-та минута за крайното 2:2.

"Разбирам защо са ядосани, но аз дори не видях, че един от тях е паднал на терена", заяви след срещата Айсман. Треньорът на Йена - Марк Цимерман, добави: "Не се гордея с неговата постъпка, въпреки че не мога да преценя ситуацията, когато не съм на терена. Това обаче повлия значително на мача".  

This from the German 3rd tier. Jena player injured. Meppen stop for injury. Another Jena player tackles him, scorespic.twitter.com/pbLI3GcIP9

— Archie Rhind-Tutt (@archiert1) 16 септември 2017 г.