Кризата в четирикратния световен шампион Германия продължава да се задълбочава.

След изненадващото отпадане още в груповата фаза на Мондиал 2018, Бундестимът не спира с разочарованията. Късно снощи възпитаниците на Йоахим Льов претърпяха тежка загуба с 0:3 от Холандия в Лигата на нациите.

Така за първи път в славната си история Германия не успява да вкара гол в 3 поредни официални срещи. Предните бяха с Южна Корея (0:2) на световното и 0:0 с Франция в новия турнир на УЕФА. За последно германците се разписаха  в контролата с Перу (2:1), която се състоя преди месец. "Трудно е да кажа защо не бележим", заяви по темата селекционерът Йоахим Льов. 

Лошата статистика за Маншафта не спира дотук. През календарната 2018 г. отборът претърпя пет загуби, с което изравни свой антирекорд от 1956 и 1985 г. Германия падна от Южна Корея (0:2) и Мексико (0:1) на Мондиал 2018, от Австрия (1:2) и Бразилия (0:1) в контроли, както и снощното поражение от Холандия.

До края на годината Германия ще изиграе още 3 мача. С Франция и "лалетата" от Лигата на нациите, а между тях има проверка с Русия.

Един от лидерите на Бундестима Матс Хумелс обаче не е притеснен. "Загубихме с 0:3 от Холандия в мач, който трябваше да спечелим. Можехме да отбележим 3-4 гола, но вместо това паднахме. Не успяхме да реализираме създадените ситуации", коментира защитникът.

Единствено Льов има повод за радост. На "Йохан Кройф Арена" той изведе Германия за 168-и път, което е абсолютен рекорд. Това обаче едва ли го топли много, защото за последните 12 двубоя Германия има едва 3 победи – над Перу, Швеция, и Саудитска Арабия, всички с по 2:1.

"Резултатът с Холандия е ненормален", заяви Льов.