Германският първенец Байерн пое еднолично лидерството в своята Група Е на Шампионската лига, след като постигна успех с 2:0 над гръцкия АЕК (Атина) на своя "Алианц Арена".

Ремито на Аякс срещу Бенфика в другия мач от груповата фаза позволи на баварците да се възползват и в крайна сметка те го сториха.

Левандовски откри резултата в 31-ата минута след попадение от дузпа, а в 71-ата минута отново той бе точен да оформи крайния успех. 

След този мач Байерн е лидер с актив от 10 точки, а гостите от Атина са с четири загуби от четири мача и са на последната четвърта позиция без спечелена точка в актива си.


Срещата започна с желание от страна на домакините и в 3-ата минута Мюлер отправи удар от 15 метра, който обаче бе блокиран, а броени минути след това гърците имаха корнер след който се стигна до интересен шанс. Ударът на Лампропулос с глава обаче премина покрай страничната греда.

В следващите минути нямаше кой знае какви ситуации около двете врати и темпото на игра значително се успокои.

В 30-ата минута реферът отсъди дузпа за Байерн, след като Кочиш фаулира Левандовски в наказателното поле и в крайна сметка полският стрелец без проблеми успя да реализира от "бялата точка" и даде аванс на тима си. 

Броени минути след това удар на Мюлер бе блокиран по страхотен начин и в крайна сметка той не успя да удвои аванса на тима си, а до самия край на полувремето нямаше повече положения пред двете врати.

Второто полувреме започна с добро темпо и домакините владееха инициативата.

В 55-ата минута Горецка се опита да засече една топка във вратата на гостите, но в крайна сметка Баркас успя да се справи. Минути след това удар на Левандовски от близка дистанция бе по страхотен начин спасен от противниковия страж.

Все пак второто попадение за тима домакин стана факт. В 71-ата минута Левандовски реализира второто си попадение в мача. Той бе оставен непокрит на далечната греда при едно центриране от корнер и не сгреши. 

До самия край на мача така и не паднаха повече голове и резултатът се запази. 

БАЙЕРН (Мюнхен) - АЕК (Атина) 2:0
1:0 Левандовски 31 дузпа
2:0 Левандивски 71

Байерн: Нойер, Боатенг, Кимих, Хумелс, Алаба, Рибери (85 - Рафиня), Мюлер, Мартинес, Горецка, Гнабри (87 - Ренато), Левандовски

АЕК: Баркас, Чигрински, Лампропулос, Бакакис, Кочиш, Хълт, Галанопулос, Шимоеш, Дос Сантос (67 - Моран), Мандалос )81 - Бойе), Понсе