С брилянтен хеттрик на Аласан Плея Борусия Мьонхенгладбах отнесе с 3:1 Вердер (Бремен) в среща от германското първенство, която изведе победителите на 2-о място в класирането с 23 точки след днешните мачове от 11-ия кръг. Само на точка пред тях е Борусия (Дортмунд), който по-късно днес играе с Байерн.

На дъното на таблицата Щутгарт записа втора победа, след като надви с 2:0 Нюрнберг и има 8 точки. Фортуна (Дюселдорф) отнесе с 4:1 останалия с 10 човека Херта (Берлин) и също записа втора победа, както и 8 точки. Хофенхайф се справи с 2:1 с Аугсбург и затвърди доброто си представяне, като се изкачи на 5-о място.

Вердер (Бремен) стартира първенството блестящо, но в момента е чак на 7-о място, след като направи няколко лоши резултати. Плея направи разликата, а в 39-ата минута откри резултата с техничен, фалцов удар. В 48-ата минута той удвои преднината на гостите от Мьонхенгладбах, след като овладя прецизно подаване на Оскар Венд, а ударът му с рикошет се оказа неспасяем за вратаря. Само 4 минути по-късно той оформи своя хеттрик след подаване на Торган Азар. Първото попадение на Нури Шахин през сезона намали преднината на гостите, но не се оказа достатъчно за нещо повече от 1:3. Плея вече има 8 гола в Бундеслигата този сезон и е №1 при стрелците в момента.

Фортуна (Дюселдорф) нанесе своя удар в първите 20 минути на второто полувреме, като Такаши Усами откри резултата, а Реувен Хенингс удвои в 63-ата минута. Пет минути преди края на първото полувреме Максимилиан Мителщед беше отстранен с два жълти картона, което наклони везните в полза на червените. Бенито Раман направи 3:0 в 84-ата минута, а Дейви Зелке върна един гол. Отново Раман сложи точка на спора във 2-ата минута на добавеното време.

Щутгарт в момента е на 18-о място в класирането въпреки победата като гости в Бавария, като тимът отбелязае първите два гола и спечели първи точки под ръководството на треньора Маркус Вайнцирл. Тимо Баумгартъл откри резултата в 68-ата минута, а Ерик Томи удвои осем минути преди края на срещата.