Един от най-успешните отбори в германския футбол Щутгарт отново изпадна във Втора Бундеслига. Това се случи след нулевото равенство в плейофната среща-реванш срещу Унион Берлин. Първият двубой завърши 2:2 и столичани влизат в елита заради повече вкарани голове на чужд терен.

Унион става 56-ият клуб, който ще играе в Бундеслигата. Бившият отбор на българския специалист Георги Василев най-после осъществи мечтата си да бъде елитен отбор. За швабите това е трето изпадане след 1975 и 2016 година. Влизането на Унион Берлин в Бундеслигата изобщо не е случайно, тъй като тимът неизменно завършва в Топ 10 на Втора Бундеслига през последните осем години. 

22012 зрители препълниха стадиона на Унион снощи и станаха свидетели на много здрав мач, в който се получи най-сладкото нулево равенство в историята на берлинчани. Щутгарт взе инициативата в началото и Аого се разписа още в осмата минута от пряк свободен удар, но съдията отмени попадението заради засада на Гонзалес.

В игра за швабите се появиха опитните нападатели Марио Гомес и Даниел Дидави, но и те не помогнаха. В същото време Унион на два пъти тресна греда чрез Абдулахи, който го стори в рамките на минута в средата на втората част.