Макар и да игра с човек по-малко 76 минути, Германия не допусна изненада и спечели с 3:0 гостуването си на Естония в мач от група С на европейските квалификации. 

В Талин хората на Йоаким Льов се оказаха в трудна ситуация рано в мача, когато Георги Кабаков изгони Емре Джан, но след почивката набързо решиха всичко, за да стигнат до триумфа. Два гола вкара Илкай Гюндоган, а освен това добави и асистенция.  

Така Бундестимът има 15 точки в групата и при победи над Беларус и Северна Ирландия в оставащите си два мача, ще се класира за финалите. Естонците останаха само с точка на сметката си. 

Германците започнаха активно и овладяха инициативата, но първоначалните им атаки и центрирания не им донесоха успех. Естонците съумяха да удържат първоначалния натиск на гостите и това се оказа важно, защото се сдобиха с числено предимство. 

Това се случи в 14-ата минута, когато Георги Кабаков изгони Емре Джан с директен червен картон. Германецът изпусната топката от контрола си, след което с шпагат не успя да играе с нея, а спъна Лийвак, който бе на път да излезе сам срещу вратаря. Българският рефер бе непреклонен, а при изпълнението на свободния удар Камс стреля в стената. 

Домакините се вдъхновиха и в 18-ата минута Метс прати топката над вратата след корнер от отлична позиция. Макар и с човек по-малко германците очаквано не показаха, че това им влияе и Валдшмид стреля по земя, но Лепметс се справи. Удар на Кимих пък профуча над вратата. 

Домакините отговориха със ситуация пред Василиев, който обаче стреля твърде слабо и за Нойер нямаше проблеми. В 40-ата минута Ройс изпълни отлично свободен удар, но разтресе напречната греда и естонците изчистиха. В крайна сметка паузата дойде при 0:0. 

След нея обаче, развръзката бързо стана ясна. В 51-ата минута Германия поведе, макар и с малко късмет. Хаверц опита пас в наказателното поле, но топката се отклони и попадна в Гюндоган, който без да се замисли я прати в мрежата. 

Халфът на Манчестър Сити се превърна окончателно в герой, когато малко по-късно, когато вкара за 2:0. Пик изчисти в краката на Ройс, който чукна с пета на пътя на съотборника си, който отново не сбърка. 

Влезлият наскоро Тимо Вернер направи авансът класически, когато получи топката от Гюндоган, смени посоката и стреля точно. Малко след това авторът на третото попадение пак си създаде добра позиция, но този път вратарят Лепметс успя да избие. Бранд също не успя да намери далечния ъгъл в 80-ата минута, а след това Вернер не успя да преодолее стража на домакините. Макар и без нови голове обаче, фаворитът взе своето. 

Естония – Германия 0:3
 
0:1 Гюндоган 51
0:2 Гюндоган 57
0:3 Вернер 71
 
Eстония: Лепметс, Пик, Метс, Там, Баранов, Антонов, Лийвак (77 Оямаа), Василиев (61 Кайт), Айнсалу, Камс, Сапинен (56 Зеньов)
Германия: Нойер, Халщенберг, Зюле, Джан, Клостерман, Кимих, Гюндоган, Бранд (86 Амири), Ройс (77 Сердар), Хаверц, Валдшмид (66 Вернер)