Бундеслигата се бори за своето оцеляване, призна изпълнителният директор на елитното германско футболно първенство Кристиан Зайферт.

Днес от лигата потвърдиха, че всички професионални мачове в Германия се отменят поне до 2 април заради COVID-19, но Зайферт разкри, че новият коронавирус може да доведе до нещо много по-лошо от забавяне или отменяне на настоящия сезон.

„На карта са заложени десетки хиляди работни места. Достигнахме до точката, в която Бундеслигата трябва да признае: Да, ние сме компания, която произвежда даден продукт, и щом вече не го произвеждаме, тогава спираме да съществуваме. Не става въпрос само за звездите. Заложено е много повече“, каза на пресконференция днес Зайферт.

В германската футболна индустрия са заети 56 хиляди души. На среща във Франкфурт днес на клубовете бе заръчано да изчислят колко време могат да оцелеят при най-лошия възможен сценарии, свързан с пандемията от коронавируса. По-късно този месец ще се проведе нова между клубовете и ръководството на Бундеслигата.

„Никой не знае кога отново ще могат да се провеждат мачове“, завърши Зайферт. Към момента в Германия са регистрирани 6924 случая на заразени с COVID-19 и 14 починали.