Германия не успя да запише първа победа в Лигата на Нациите, след като изпусна  Испания и мачът в Щутгарт завърши 1:1. 

Бундестимът не успя да спечели нито един от четирите си мача през миналия сезон в турнира и сега бе на път да триумфира благодарение на гол на Тимо Вернер през второто полувреме преди в самия край Хосе Гая да изравни. 

Мачът предложи доста положения, като все пак повечето бяха за домакините, които със сигурност съжаляват, че не успяха да победят. 

За домакините липсваха повечето играчи на Байерн с изключение на Зюле и Сане. Тимо Вернер водеше атаката. Съставът на Испания бе почти същия от последния мач, който бе преди почти година. Липсваха Алба, Саул и Мората. 

Иберийците овладяха топката от началото, което разбира се не бе изненада. В тези минути обаче, липсваха качествените отигравания. В 11-ата минута Керер се измъкна зад Гая и накара Де Хеа да прави спасяване. 

Малко след това испанците получиха шанс след грешка на Джан, но Родриго не успя да преодолее Трап. Последва нова ситуация за Германия, като Сане изведе Дракслер, но Де Хеа отново отрази. 

Мачът се отвори и в 18-ата минута Сане се оказа на добра позиция и стреля силно с левия крак, но Де Хеа изби над гредата. Последва ситуация и пред Ла Фурия, но Бускетс прати топката в ръцете на Трап. 

И двата тима атакуваха сериозно, а и темпото се вдигна. Феран Торес прати топката над целта с фалцов удар, след което последваха минути без съперниците да бъдат прецизни пред вратата на противника. 

Джан отклони над целта преди в края на полувремето Родриго да се измъкне на чиста позиция, но прати топката в краката на вратаря и пропусна отличната ситуация, като паузата дойде при 0:0. 

На старта на второто полувреме Луис Енрике даде дебют на Ансу Фати, който замени Хесус Навас. Домакините обаче бяха тези, които ликуваха в 51-ата минута. Кроос изведе Госенс отляво, той подаде към Тимо Вернер в наказателното поле и нападателят се измъкна, за да вкара с далечния ъгъл. 

Това вдъхнови Бундестима и малко след гола Кроос подаде от фланга, след което се стигна до рикошет в Пау Торес и Де Хеа трябваше да спасява отново. Гостите обаче отговориха и Родриго се измъкна от Зюле, за да стреля опасно, но малко над целта. 

За домакините Вернер прати топката в мрежата встрани от гредата, а в 66-ата минута Де Хеа разочарова и Емре Джан, който стреля от малък ъгъл. В 70-ата минута Тиаго изведе Гюндоган, но той прати топката далеч от целта. 

Де Хеа пак трябваше да се намесва в 78-ата минута, когато Зюле се включи в атаката и стреля с глава, но испанският вратар спаси отново. В 87-ата минута Рюдигер пропусна да гарантира победата, когато след корнер стреля над вратата с глава отблизо. 

В 92-ата минута 17-годишният Ансу Фати прати топката в мрежата след центриране на Карвахал, но попадението бе отменено заради нарушение на Рамос. В последните секунди обаче, гостите стигнаха до гол. Феран Торес центрира, Родриго отклони и Хосе Гая бе на точното място, за да вкара. Домакините претендираха за засада, но такава не бе отсъдена и мачът завърши наравно. 

Германия – Испания    1:1

1:0 Вернер 51
1:1 Гая 95

Германия: Трап, Рюдигер, Зюле, Джан, Госенс, Кроос, Дракслер, Гюндоган (74 Сердар), Керер, Сане (63 Гинтер), Вернер (91 Кох)
Испания: Де Хеа, Гая, Пау Торес, Рамос, Карвахал, Тиаго, Бускетс (57 Мерино), Фабиан Руис (80 Оскар), Феран Торес, Навас (46 Ансу Фати), Родриго