Германия победи Чехия с 1:0 в приятелска среща по футбол, която се състоя на стадион "Ред Бул Арена" в Лайпциг. Това беше седми успех за домакините над този опонент в последните девет дуела.

Бундестимът откри резултата във фаталната за гостите 13-а минута. Вратарят на чехите Павленка успя да спаси удара на Флориан Нойхаус, но Филип Макс пусна за Лука Валдшмидт и нападателят на Бенфика прати кълбото в мрежата.

Макс беше безспорно един от най-добрите на терена и не спираше да тормози противника, като малко след това защитникът на ПСВ Айндховен и Валдшмидт бяха на път да повторят упражнението за гола. Като цяло Маншафта имаше пълен превес (412:267 паса), владееше топката в 60% от времето и беше отправил цели десет изстрела през първата част.

След почивката влезлият като резерва Махмуд Дахуд остави много добри впечатления с играта си, а при една от акциите си стреля опасно встрани от целта. Четвърт час преди края на редовното време Флориан Нойхаус можеше да вкара прекрасен гол, но уцели гредата.

Чехия можеше да изравни от нищото в 82-ата минута, когато Матей Видра засече с глава центрирането на Якуб Янкто, но Кевин Трап следеше ситуацията и се намеси адекватно. В заключителната част гостите пробваха хаотичен натиск, но той не даде резултат.

 

Германия - Чехия 1:0

1:0 Лука Валдшмидт - 13'