Отборът на Шалке 04 завърши 2020 година по катастрофален начин, след като загуби домакинството си на Арминия Билефелд с 0:1 в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. 

По този начин тимът от Гелзенкирхен записа само една победа в първенството за цялата година, и то още в първия си мач за 2020 през 17 януари. 
От тази дата насам “кралскосините” регистрираха общо 10 равенства и 19 загуби в шампионата, включително 4 ремита и 9 поражения от началото на този сезон, което отрежда на тима последното място в класирането, на седем точки от спасителната черта, пише БГНЕС.

На “Фелтинс Арена” днес Шалке бе воден от третия си треньор от началото на кампанията – опитния Хууб Стевенс, който замени Мануел Баум, изкарал само 79 дни на поста, след като наследи Давид Вагнер. 

Това обаче не помогна на домакините да избегнат загуба срещу директен конкурент за оцеляване, като Арминия стигна до успеха, благодарение на гол на Фабиан Клос в 53-та минута.

С тази победа Арминия вече има актив от 10 точки и се доближи на една от 15-ия Кьолн, който е извън опасната зона. 13-ят кръг от Бундеслигата е последен преди зимната пауза в Германия.

РБ Лайпциг изпусна златна възможност евентуално да зимува на върха, след като завърши 0:0 у дома срещу непретенциозния Кьолн.

Останалите резултати:
Аугсбург – Айнтрахт 0:2
Гладбах – Хофенхайм 1:2
Майнц – Вердер 0:1
РБ Лайпциг – Кьолн 0:0