Йоахим Льов ще остане селекционер на Германия на Евро 2020 независимо от унизителната загуба миналата седмица, разкри в интервю президентът на Германския футболен съюз (ДФБ).

Специалистът е под натиск след домакинското поражение от Северна Македония с 1:2 в световна квалификация, четири месеца след разгрома от Испания с 0:6 в Лигата на нациите. Последната загуба бе първа за Германия в световна квалификация от 20 години насам. Бундестимът страда от липса на постоянство, след като финишира на последно място в групата си на Световното първенство през 2018 под ръководството на Льов, когато бе действащ шампион. 61-годишният наставник ще се оттегли от поста след 15-годишен престой на треньорското кормило след отложения европейски шампионат между 11 юни – 11 юли.

„Разочароващият мач срещу Северна Македония не е променил нищо по отношение на нашите планове. Йоги Льов и неговият щаб ще анализират всичко и ще стигнат до правилните заключения, за да бъдат успешни на Евро 2020“, каза президентът на ДФБ Фриц Келер за Bild. Поражението остави Германия на трета позиция в групата за световните квалификации, като Маншафтът изостава с три пункта от Армения и е зад Северна Македония по голова разлика – това доведе до призиви за уволнението на Льов преди старта на Европейското. „Ясно е, че се нуждаем от промяна – и не само в даден момент, а сега, в краткосрочен план“, Феликс Магат, който изведе Волфсбург до титлата на Бундеслигата през 2009, каза миналата седмица.

Но ДФБ настоява, че не бърза с обявяването на заместник на Льов. „Планът ми е да предложим заместник на президиума на ДФБ около Европейското първенство“, сподели директорът на Германия Оливер Бирхоф, който е натоварен със задачата да намери новия селекционер. Бившият спортен директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник е сред фаворитите за позицията и Бирхоф каза, че ще проведе допълнителни разговори по отношение заместника на Льов в „близките седмици“.