Когато търсят голови спектакли, почитателите на футбола знаят една сигурна дестинация в Европа - Германия. Бундеслигата безспорно е най-резултатното първенство от Топ 5 в последните години - в изминалите три сезона неизменно бяха регистрирани повече от 3 гола средно на мач.

Новият шампионат не изневери на тази статистика - 27 попадения бяха отбелязани в първия кръг. При 9 срещи на старта това прави точно 3,00 гола средно на мач. Добра причина за любителите на залозите да се насочат към прогнози над 2,5 в менюто на Sesame.bg за германското първенство.

От друга страна, като погледнем по-подробно резултатите от първия кръг, то виждаме, че всъщност 17 от 27-те гола бяха реализиран в три срещи, а в останалите 6 бяха вкарани общо 10. Това вече дава различна гледна точка върху високата резултатност в Бундеслигата.

Реално само 4 двубоя преминаха класическата граница в букмейкърските програми за Over - 2,5, т.е. повече от два гола в срещата. А повече от половината двубои на приключиха с Under резултати. Това всъщност носи една скрита възможност за успех в предвижданията, тъй като свикнахме в последните сезони зарази многото голови празници в Германия коефициентите за над 2,5 да са по-ниски, а тези за под 2,5 - по-високи.

Мачовете на Байерн и Борусия Дортмунд отново ще бъдат резултатни

Да се търси висока резултатност в немския елит е логична опция, но успехът на такава прогноза зависи и от участниците в двубоя. През миналия сезон 8 тима от Бундеслигата регистрираха средна резултатност над 3 гола на двубой. В тази статистика влиза и изпадналият Шалке 04, който направи катастрофална кампания и допусна цели 86 попадения. Като оставим настрана “кралскосините”, в топ дивизията на Германия остават още 7 отбора, чиито мачове обичайно се превръщат в голови спектакли.

Естествено, най-много пъти топката спира в мрежата в двубоите на Байерн. Баварският колос спечели за пореден път титлата, която узакони и с убийствена атака - 99 гола в 34 мача. Като добавим и 44 допуснати, в Мюнхен са №1 и като средна резултатност в своите мачове - 3,91. Атрактивният и хазартен стил на Борусия Дортмунд също води до чести резултати с 3 и повече попадения. “Жълто-черните” завършиха кампания 20/21 с голова разлика 75:46 - 121 попадения, или 3,55 средно на мач. Впрочем, двубоят за Суперкупата на Германия между Байерн и Дортмунд потвърди тази тенденция - баварската машина спечели трофея след успех с 3:1.

Към отборите, в срещите на които резултатността е доста над средната, добавяме още Айнтрахт Франкфурт (3,58), Борусия Мьонхенгладбах (3,53) и Щутгарт (3,26). Прогноза над 2,5 по-често има изгледи за успех, когато на терена са още Фрайбург (3,05) и Хофенхайм (3,11).

А освен отборите, които са замесени в мача, все пак трябва да се има предвид и в каква фаза от сезона се играе той. Нормално е в началото на първенството да се допускат повече грешки и да се предприемат повече рискове - това вдига резултатността. В един момент обаче, когато първенството напредне, дори и германските тимове стават по-предпазливи, а головите спектакли намаляват. Но почитателите на Бундеслигата са сигурни, че и сега ги очакват десетки зрелища.