Големият германски специалист Ото Рехагел заяви, че чудесата в съвременния футбол стават все по-малко вероятни. Рехагел сензационно изведе Гърция до европейската титла през 2004 година, но смята, че това е много по-малко вероятно в съвременните условия.

"В днешно време това е все по-малко вероятно. Виждаме какво се случва в Бундеслигата, където Байерн Мюнхен е шампион девет поредни години", каза 83-годишният Рехагел. Легендарният треньор говори в родния си град Есен на представянето на документалния филм "Крал Ото", където се разказва за похода на Гърция към евротитлата в Португалия преди 17 години, което се счита за една от големите изненади на водещи първенства. 

"Филмът показва, че аутсайдерите имат шанс", каза цитираният от БНР Рехагел. Легендата изведе Вердер Бремен до две титли в Германия, триумфира и с Кайзерслаутерн през 1998 година. Но самият той счита за най-големия си успех триумфа с Гърция през 2004 година.

"Когато се върнахме в Гърция, милиони гърци ни посрещнаха. Обичайно са нужни 45 минути от летището до центъра на Атина, а ние пътувахме пет часа", разказа Рехагел.