Германия размаза Лихтенщайн с 9:0 в световна квалификация без никакво значение, играна на стадион "Фолксваген Арена".

Още преди двубоя Бундестимът беше подпечатал мястото си на Мондиал 2022, но това не попречи на селекционера Ханзи Флик да заложи на впечатляващ стартов състав. Гостите пък имаха само една точка на сметката си и определено излязоха днес за трупане на опит.

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на германците (18:1 удара и 82% владеене на топката), но футболното джудже се държеше и глътна само четири попадения. Трябва да отбележим, че Лихтенщайн остана рано-рано с 10 души заради червения картон на Йенс Хофер.

Илкай Гюндоган откри от дузпа в 11-ата минута, а Даниел Кауфман си вкара автогол. Лерой Сане и Марко Ройс направи аванса на своите впечатляващ в средата на първата част, разписвайки се в рамките на една минута.

Само четири минути след подновяването на играта двамата отново бяха главните заподозрени, като този път Ройс асистира за втория гол на Сане за вечерта. 

Последва затишие пред буря, която се разрази отново към края на мача. Световният шампион за 2014 година Томас Мюлер и младият талант Ридле Баку също записаха имената си на таблото в рамките на четири минути, а Ройс записа още една асистенция. 

В 86-ата минута Мюлер вкара още веднъж, а малко след това защитникът Максимилиан Гопел си заби автогол - втори за гостите днес.

Германия - Лихтенщайн 9:0

1:0 Илкай Гюндоган  - 11', дузпа
2:0 Даниел Кауфман - 20', автогол
3:0 Лерой Сане - 22'
4:0 Марко Ройс - 23'
5:0 Лерой Сане - 49'
6:0 Томас Мюлер - 77'
7:0 Ридле Баку - 80'
8:0 Томас Мюлер - 86'
9:0 Максимилиан Гопел - 89', автогол

Червен картон (директен): Йенс Хофер (Лихтенщайн) - 9'