Унион Берлин започна сезона в Бендуслигата по възможно най-добрия начин. Тимът спечели с 3:1 дербито срещу Херта, играно на "Старото лесничейство".

Домакините поведоха в 32-ата минута. Шералдо Бекер центрира в наказателното поле, където Джордан Сибачу се извиси и с глава порази вратата - 1:0. В 50-ата стражът на Херта бе безпомощен, след като Яник Хаберер сервира топката на Бекер и той я пусна покрай вратаря за 2:0.

Натискът на Унион продължи и в 56-ата минута сред голмайсторите се записа и Робен Кнохе. Той бе точен с глава след центриране на Кристофер Тимел. Първоначално имаше съмнения за засада, но след това съдията Марко Фриц посочи центъра.

До края на мача гостите успяха да вкарат почетен гол, след като Стеван Йоветич намери Доди Лукебакио на чиста позиция и той реализира във вратата на Фредерик Рьонов.

В друг мач от кръга в Бундеслигата Волфсбург и Вердер завършиха наравно 2:2 след голове на Лукас Нмеча и Джошуа Гилавоги за домакините и Никлас Филкруг и Леонардо Битенкурт за "бременските музиканти". За завърналия се в елита Вердер неизползвана резерва остана младежкия национал на България Илия Груев.

Други резултати:

Аугсбург - Фрайбург 0:4

Борусия М - Хофенхайм 3:1

Бохум - Майнц 1:2.