Никлас Фюлкруг ще започне титуляр, тъй като ще сформира нападателна двойка с Тимо Вернер в приятелския мач на Германия срещу Перу в събота, съобщава ДПА.

Треньорът Ханзи Флик обяви решението си на пресконференция днес и добави, че намерението му е да създаде "огромно присъствие" в наказателното поле на съперника.

Фюлкруг влезе от пейката в първите си четири мача за Бундестима преди и по време на Световното първенство в Катар, отбелязвайки три гола. Вернер от РБ Лайпциг пропусна Мондиала в Катар, където Германия отпадна в груповата фаза, поради контузия.

Флик каза, че ще промени халфова линия около капитана Йозуа Кимих и ще играе с двама опорни полузащитници и двама офанзивни.

Той потвърди, че Марк Андре Тер Щеген от Барселона ще бъде на вратата срещу Перу и във вторник срещу Белгия в отсъствието на Мануел Нойер, който е контузен.

Германия има за цел да се възстанови от провала на Световното първенство, за да играе отново ролята на фаворит на Евро 2024, който ще се проведе в Германия.

Флик и Кимих определиха победата срещу Перу като "най-важната цел", която също ще помогне да си върнат феновете, които обърнаха гръб на отбора напоследък.

"Надявам се, че сме научили уроците от миналите турнири и години", каза Кимих, който е капитан в отсъствието на Нойер.

"В крайна сметка победите са всичко, което се брои. Трябва да се върнем на предишното ниво. Трябва да печелим мачове отново. Имахме твърде много равенства и двубои, които не спечелихме", добави той.

Отборът на Флик се класира директно за Евро 2024 като домакин, а треньорът каза, че ще използва петте приятелски срещи през март и юни, за да експериментира, преди да започне "фина настройка на състава" след септември. Отборът включва седем дебютанти, тъй като Флик се стреми към повече дълбочина и е обещал на всички тях да играят в двете предстоящи срещи.