Германия продължава с кошмарната игра и резултати. Бундестима, който е домакин на Евро 2024 загуби от Колумбия с 0:2 в контрола играна в Гелзенкирхен. Това е първи успех на Колумбия в историята срещу Германия. Досега колумбийците имаха 2 хикса и 2 загуби срещу този противник и не бяха вкарвали гол на Германия от 1999 г.

Германия стартира с Кай Хаверц като централен нападател и Сане и Гюндоган зад гърба му. На двата фланга във формацията 3-4-3 на Ханзи Флик бяха Госенс и Волф. Тиау, Джан и Рюдигер бе триото в отбрана.

Колумбия поведе в 54-ата минута, когато Хуан Куадрадо центрира отдясно и Луис Диас с глава реализира осмия си гол за националния отбор. Нападателят на Ливърпул засече с глава топката в мрежата. Нещата станаха още по-лоши за Германия, след появата на Йозуа Кимих на терена. Капитанът на Германия още не бе играл с крака, когато докосна топката с ръка в наказателното си поле и съдиято отсъди дузпа. Куадрадо я реализира за крайното 2:0.

Колумбия няма загуба в осемте мача, в които треньор на тима е Нестор Лоренсо. Те станаха петата страна от Южна Америка, която побеждава Германия след Бразилия, Аржентина, Уругвай и Чили.

Това е трета загуба на Германия през 2023 г. от пет двубоя.