Айнтрахт Франкфурт продаде левия защитник Кристофер Ленц на носителя на Купата и на Суперкупата на Германия по футбол РБ Лайпциг за 1 милион евро, съобщи ДПА.

28-годишният Ленц не влизаше в плановете на старши треньора на "червено-черните" Дино Топмьолер, като от началото на сезона записа само едно участие с 9 игрови минути като резерва.

Той беше привлечен в Айнтрахт от Унион Берлин през 2021 година и записа 53 срещи с 3 асистенции с екипа на клуба, като помогна на отбора да спечели трофея в Лига Европа за сезон 2021/2022, след като вкара при дузпите за успеха на финала над шотландския Рейнджърс, а през предишната кампания изигра мача в груповата фаза на Шампионската лига.

Кристофер Ленц е десетото ново попълнение в състава на РБ Лайпциг, който изгражда практически нов отбор, след като през лятото се раздели с редица основни футболисти, сред които Йошко Гвардиол (Манчестър Сити), Доминик Собослай (Ливърпул) и Кристофър Нкунку (Челси).  

Айнтрахт Франкфурт утре ще приеме българския Левски в среща-реванш от плейофите на Лигата на конференциите след 1:1 в първия мач в София миналия четвъртък, в който Ленц не игра./БТА

Снимка: БГНЕС