Германският футбол е в най-голямата си криза от много време насам и никой не се страхува от мачове срещу националния отбор на страната, заяви бившият играч и треньор Матиас Замер в интервю за подкаст към вестник Билд.

"Шокиран съм от начина, по който се пренебрегват мащабите на тази криза. Тя е най-голямата, която някога съм виждал в германския футбол. Ние сме европейски и световни шампиони само по намирането на извинения и обяснения за това защо нещата не работят", казва той за Билд.

Замер спечели Евро 1996 като футболист, след което вдигна и титлата в Германия като треньор на Борусия Дортмунд през 2002. Той бе технически директор на германската федерация от 2006 до 2012 и след това бе член на борда на директорите на Байерн Мюнхен до 2016. В момента той е външен съветник за Борусия Дортмунд.

Замер не насочва критиките си към конкретни лица или събития, но германските национали отпаднаха в груповите фази на последните две световни първенства. През тази година и младежите до 21 години имаха идентична съдба. Догодина Германия е домакин на европейското първенство.

"Не казвам, че трябва да печелим всяка купа от този момент нататък, но трябва бързо да се изправим на крака и да станем отново отбор, от който хората се страхуват. Отбор, който се смята за труден за побеждаване. Това е моето желание", казва още той.