Германските футболисти трябва да полагат повече усилия по време на мачовете и да се помирят с феновете след поредицата от посредствени резултати и ранно отпадане на последните големи международни турнири, според рекордьора по голове на Световно първенство и шампион с тима на Германия Мирослав Клозе.

Бившият нападател коментира пред германското списание „Кикер“, че на настоящото поколение футболисти не липсват качества, но са необходими повече страст и по-големи усилия, за да се постигнат резултати.

„Основните въпроси за последните 10 или 15 процента са: Колко един играч помага на другия и доколко всеки поставя своето его встрани“, смята Клозе.

Спомняйки си за триумфа на Мондиал 2014 в Бразилия, когато той записа рекорд по отбелязани голове, Мирослав Клозе коментира: „Каква страст имахме дори на тренировките в Бразилия! Настина имаше голяма страст.“

Националният отбор на Германия отпадна в груповата фаза на следващите две Световни първенства – през 2018-а и 2022-а, както и в топ 16 на Еврошампионата през 2020 година.

Тимът спечели само три от мачовете си тази година, а новият селекционер Юлиан Нагелсман критикува липсата на емоции след първата загуба под негово ръководство в събота – с 2:3 от Турция и преди последния двубой за 2023-а във вторник в Австрия.

Мирослав Клозе призова за големи усилия в последната част от подготовката за предстоящото догодина Европейско първенство в Германия, което ще бъде необходимо за връщането на доверието на феновете.

„Отборът има отговорност да се реваншира на привържениците“, заяви Клозе.

„Надявам се, че футболистите ще помнят, че представят националния отбор на Германия, който е достигал доста по-далеч на предишните турнири в миналото. Не може да започнеш да влагаш по-големи усилия час от осминафиналите или четвъртфиналите“, добави 45-годишният бивш германски национал.