Германските национали са длъжни да запишат победа в приятелския мач с Австрия, за да имат "поне някаква инерция" за началото на 2024 година, в която приемат европейското първенство по футбол, пише агенция ДПА. 

Бундестимът направи серия от три поредни мача без загуба и бе почти излязъл от голямата криза, коствала работата на Ханзи Флик като селекционер, но тежкото поражение с 2:3 у дома срещу Турция отново предизвика недоволството на футболните фенове в страната. Това бе първа загуба на Юлиан Нагелсман, който критикува отбора, че "не дава всичко от себе си". Той добави, че германските национали трябва да играят с повече страст.

Капитанът Илкай Гюндоган се съгласи със селекционера и призна, че "мотивацията не е най-високо ниво" и че футболистите играят "твърде пасивно".

Освен мотивацията и пасивността на националите на Германия, в Австрия могат да бъдат избистрени и някои проблеми по постове. Нагелсман използва изненадващо нападателя Кай Хавертц като ляв бек срещу Турция и след мача заяви, че е възможно да го пуска в тази роля до европейското първенство. Йозуа Кимих пък игра като халф, но може да бъде използван като десен бек. Причина за това е, че Паскал Грос го замести по почти перфектен начин в полузащитата в последните контроли.

ДПА завършва, че Германия се нуждае силно от победа над Австрия, но съперникът определено не е аутсайдер и е мотивиран от класирането си на Евро 2024.

"Сигурен съм, че те не само ще ни затруднят във Виена, а и ще се представят добре на европейските финали", заяви директорът на националните отбори Руди Фьолер.