Байер Леверкузен отнесе с 3:0 като гост в 12-ия кръг Вердер Бремен и се върна на върха в Бундеслигата, изравнявайки клубния рекорд от осем поредни победи. А днешната беше постигната на рождения ден на техния треньор Шаби Алонсо, който навърши 42 години в момент, в който отново задмина Байерн (Мюнхен). Баварците вчера прекършиха с 1:0 Кьолн, но имат 32 точки или 2 по-малко от Леверкузен.

Борусия Дортмунд пък обърна Борусия Мьонхенгладбах от 0:2 до 4:2 и с 24 точки се придвижи на 4-о място. Пет от шестте гола паднаха през първата част, която остави зрителите без дъх. Крайното 4:2 оформи Даниел Мален в добавеното време. Така "жълто-черните" сложиха край на серията от три срещи без победа и се изравниха с Щутгарт, който играе по-късно днес във Франкфурт. Марсел Забицер в 30-ата минута намали на 1:2, а само след 120 секунди Никлас Фюлкруг изравни.Джейми Биное-Гитенс направи пълен обрат в последната минута на първата част за радост на феновете на домакините.

РБ Лайпциг претърпя трета загуба в последните си четири мача – 1:2 при гостуването на Волфсбург и слизат на 5-о място с 23. Вълците с 16 се придвижиха 8-и. Поражението на гостите от Лайпциг дойде заради невероятно груба грешка на вратаря им Янис Блазвич, който точно беше извикан през ноември за първи път в националния отбор на Германия.

Йонас Винд откри за Волфсбург в 9-ата минута, Юсуф Поулсен изравни в 52-ата, а грешката на вратаря коства попадението на Роджерио, който също вкара след асистенция на Винд.

На "Везерщадион" в Бремен хората на испанския треньор Шаби Алонсо доминираха през почти цялата среща и заслужено се поздравиха с убедителния успех. Автогол на Оливие Деман в 9-ата минута изведе Байер по пътя към победата в началото. Джереми Фримпонг в 43-ата и Алехандро Грималдо в 76-ата превърнаха превъзходството на Леверкузен в нови голове – и също така поставиха рекорд: нито един отбор не е започвал с поне два отбелязани гола на мач през първите дванадесет кръга от първенството.