Германският национален отбор по футбол е в голяма беда или поне така смята бившият национал Дитман Хаман. По време на своята кариера той прекара цели седем години в националния отбор и изигра 59 мача. В интервю за BBC той говори за това как федерацията и националният отбор трябва да реагират бързо, тъй като резултатите на тима са меко казано разочароващи.

"На последните две световни първенства отпаднахме в първи кръг. Имаме огромни проблеми. Вероятно сме загубили повече мачове, отколкото сме спечелили тази година. Загубихме от Полша, загубихме от Белгия, преди няколко седмици друг отбор - Турция ни победи, а след това загубихме от Австрия. Имаме огромни проблеми ", каза цитираният от "Труд" Хаман.

Досегашният старши треньор Ханси Флик беше уволнен от Германския футболен съюз, а на негово място беше назначен Юлиан Нагелсман. Дитман Хаман изразява известни съмнения относно това как ще се развие проектът.

"Въпросът е как ще се справим при Нагелсман, мисля, че въпросът е и дали той ще води отбора на Европейското. Имаме два мача през март, играем с Нидерландия и Франция и ако загубим и двата, не мисля, че можем да влезем в турнира с мениджър, който е загубил последните четири мача. Трябва да се опитаме да вдъхнем малко оптимизъм. В момента на хората им писна от националния отбор заради игрите и резултатите. В този момент има много въпроси", – добавя бившият германски национал.

На въпрос кой може да замени сегашния треньор, той спомена едно известно име.

"Нямам идея. Руди Фьолер водеше отбора в един мач срещу Франция и това беше може би единственият приличен мач, който изиграхме през последните 12-18 месеца. Някой ще го поеме. Мисля, че (Луис) Ван Гаал би бил готов за това, мисля, че сме готови за чуждестранен треньор, тъй като нещата не вървят добре през последните четири, пет години и няма да е лошо той да дойде, но с различен поглед върху нещата", изненада Хаман. Той добави, че Германия вече не е най-добрият национален отбор в света.

"Ако погледнете другите нации, мисля, че са много пред нас. Ще бъде много интересно какво ще се случи през март. Със сигурност очакваме тежък мач срещу Шотландия на откриването на Европейското първенство", завърши Хаман.

Германия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе от 14 юни до 14 юли догодина, а съперници на тима в групата са Шотландия, Унгария и Швейцария.