Като "жива легенда" описа Кевин Кампл съотборника си в РБ Лайпциг Емил Форсберг, след като шведският халф вкара победния гол за успеха с 2:1 над швейцарския Йънг Бойс в груповата фаза на Шампионската лига.

За 32-годишния Форсберг това бе последен мач в "турнира на богатите", тъй като през януари той ще премине в Ню Йорк Ред Бул, където вече го очаква договор до 2027 година. Официално сделката ще бъде обявена в близките дни, но и медиите в Германия, и футболистите в Лайпциг са наясно с нея.

"Емил е живата легенда на този клуб. Това, което той е направил за РБ през всичките тези години, няма да бъде повторено скоро. Ще ни липсва на всички в отбора, на целия клуб, както и на града", заяви Кампл.

Форсберг премина в РБ Лайпциг през 2015 година, когато отборът още се състезаваше във Втора Бундеслига. Шведът вкара и първия гол за "биковете" в Шампионската лига - при равенството 1:1 с Монако през септември 2017 година. През 2020 година той постигна и най-големия си успех в турнира, достигайки до полуфиналите.

"Щастлив съм от гола, който вкарах. Получих чудесен пас от Кевин", каза самият Форсберг за асистенцията, която получи за попадението си от Кампл.

"Доволни сме от победата и от цялостното ни представяне в групата, както и от класирането за осминафиналите", добави още Форсберг.

До края на полусезона в Бундеслигата РБ Лайпциг има да изиграе още два мача, в които се очаква да бъде официалното сбогуване с Форсберг.