Щутгарт отговори на отпадането за Купата на Германия от Байер (Леверкузен) в сряда и постигна убедителна победа с 3:1 над намиращия се на дъното Майнц. С този успех швабите събират 43 точки и държат 3-ото място, с 3 пред 4-ия Борусия (Дортмунд).

Максимилиан Мителщад откри резултата в началото на добавеното време на първата част, засичайки на първа греда центриране от дясно на Паскал Щенцъл. Но само 2 минути по-късно, в 45+4 стана 2:0 и то пак след центриране на Щенцъл. Автор на втория гол стана Джейми Люелинг.

Добавеното време на първото полувреме беше обявено 15 минути, като се играха почти 17 заради хвърлени и на тази среща тенис-топки от публиката. Феновете по този начин протестират против намерението на Германската футболна лига (ГФЛ) да привлече стратегически инвеститор.

Дениз Ундав, за когото вървят слухове, че ще бъде национал на Германия за следващия лагер, вкара за 3:0 в 73-ата минута. Той овладя на гърди топката след подаване на Антъни Роуалт, елиминира един бранител и от въздуха прониза вратаря Робин Центнер.

Гостите от Майнц, които са на предпоследното 17-о място в класирането с 12 точки, върнаха едно попадение чрез Людовик Ажорке. Освен Майнц, и Дармщад има 12 точки на дъното, като те изостават на 3 от Кьолн, който е на 16-ата позиция, изпращаща на плейоф за оставане. Кьолн играе по-късно днес с Хофенхайм.