Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман заяви, че завръщането на Тони Кроос ще се отрази добре на представянето на Бундестима. Халфът на Реал Мадрид обяви вчера, че ще се завърне в състава за предстоящите приятелски мачове срещу Франция и Нидерландия, както и за Евро 2024.

"Тони има ясна представя за състоянието на нашия национален отбор. С всеки разговор, който имах с него, усетих увеличаващия се ентусиазъм да бъде част от Евро 2024, който предстои на родна земя, както и да ни подкрепи, въпреки че се бе отказал.

Говорих с доста от футболистите ни по телефона преди това и слушах внимателно дали някой може да има проблем с Кроос. Напротив! Всички бяха много позитивни.

Мъжкият национален отбор е на дъното от години. Нямаше нищо напоследък, което да ни даде надежда да стигнем до полуфиналите.

Трябва да спрем да мислим за статуса ни. Казваме си, че Германия е топ футболна нация, въпреки че преживяваме провали от години. Това не е пътят обратно къв успеха. Трябва най-после да започнем да работим отново по футболни въпроси", каза цитираният от Фокус Нагелсман в интервю пред списание Der Spiegel.

Снимка: БГНЕС