Капитанът на Байер Леверкузен Лукас Храдецки призна, че край на сезона без титла "би бил разочарование", докато клубът преследва първи трофей от 1993 година насам.

"От настояща гледна точка, би било разочарование да останем с празни ръце в края на май. Трябва да сме честни", заяви вратарят в интервю за германското списание Kicker.

Байер Леверкузен е начело във временното класиране в Бундеслигата с 8 точки аванс пред шампиона Байерн Мюнхен. Тимът достигна и до полуфиналите в турнира за Купата на Германия и е фаворит за трофея, а продължава и участието си в Лига Европа.

"Искаме да постигнем нещо изключително. За тази цел трябва да направим нещо изключително", добави Храдецки.

Попитан дали би избрал да играе на Европейското първенство по футбол през настоящата 2024 година с Финландия или да спечели титлата в Германия с Байер Леверкузен, Лукас Храдецки отговори: "Това би било все едно да трябва да избирам между две деца. Ако всичко се получи добре, тогава вероятно мога да напусна футбола."

Отборът на Финландия все още не си е осигурил място на Евро 2024 и ще участва в плейофите за класиране на шампионата.

Вратарят на Байер похвали старши треньора Чаби Алонсо и заяви, че отборът не се тревожи за бъдещето му за момента. Алонсо е свързван с треньорските позиции в Байерн Мюнхен, Ливърпул и Реал Мадрид.

"Чаби е изключително талантлив. Знаем, че той предизвиква голям интерес в момента и би било странно, ако не беше така. В този бизнес всичко е възможно. Бихме били щастливи той да остане тук и след лятото. Ще видим", завърши Храдецки.

Алонсо има договор с клуба от Леверкузен до юни 2026 година.