Бившият капитан на германския национален отбор по футбол Лотар Матеус не обмисля завръщане към треньорската кариера след повече от десетилетие пауза в момент, в който германски и европейски отбори ще търсят нови наставници през лятото.

"Много съм зает, пътувам доста. Програмата ми е запълнена. Щастлив съм от живота си, защото мога да го контролирам сам", сподели Матеус.

63-годишният специалист каза, че животът му може и да е стресиращ "но ако поискам четиридневна ваканция, от никой клуб няма да ми съобщят: "Ще тренираме утре сутрин".

"Ще ми бъде приятно да реша, когато имам време", добави германецът.

Понастоящем Матеус работи за "Sky Sport" и RTL. Като футболист с тима на бившата Западна Германия е печелил Световното първенство през 1990-а и Европейското през 1980-а година. Триумфирал е също с Купата на УЕФА, както и в първенствата на Италия и Германия съответно с отборите на Интер и Байерн Мюнхен. Бил е играч номер 1 на годината на ФИФА и носител на "Златната топка".

Като старши треньор между 2001-а и 2011-а не постига много. Единственият му успех е националната титла с Партизан (Белград). Бил е начело на представителните отбори на Унгария (2003-2006) и на България (2010-2011)./БТА

Снимка: БГНЕС