Активни фенове на Байерн Мюнхен изразиха становището си, че Томас Тухел трябва да остане начело на тима и през следващия сезон.

Запалянковците даже спретнаха петиция, която до момента е събрала над 15 000 подписа. В нея настояват, че сегашният старши треньор е по-добър от вариантите за негов наследник.

"Въпреки негативното медийно отразяване към него и ситуацията с многото контузени в отбора, носителят на Шампионската лига изведе тима до полуфиналите. С уважение към другите кандидати - Унай Емери и Ралф Рангник, тези треньори не могат да се сравняват с Тухел. Предвид, че финалът през следващия сезон ще е Мюнхен, тимът трябва да има треньор, който е силен в този турнир - Тухел", пише в петицията, цитирана от „Webcafe“, озаглавена "Ние искаме Тухел, а не Рангник" .

Мюнхенският гранд обаче обяви още през февруари, че Тухел ще напусне в края на сезона, макар че има договор до 2025 г.

За Байерн предстоят полуфинали в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, но титлата на Германия беше изпусната за пръв път от над десетилетие.

Самият Томас Тухел коментира петицията и призна, че се радва, че поне част от феновете го оценяват.

"За мен това е приятна тема, щом хората искат да ме задържат тук. Но тя не е приоритет за мен. Следващите 11 дни не могат да бъдат посветени на нищо друго, освен на футбола, на Бундеслигата и Шампионската лига. Няма място за нищо друго. Има петиция, искания за билети, обсъждане на треньора - не искам да го приемам като извинение или разсейване. Напълно сме се съсредоточили - всеки ден е от значение", каза наставникът.

Тухел изобщо не пожела да коментира евентуалния си наследник Ралф Рангник.

"Ако трябва да сме честни, този въпрос е като шумен съсед в три сутринта (смее се). Ще настроя слушалките си на режим за звукоизолация и ще го игнорирам. Тази тема няма да ми помогне утре, няма да ми помогне и във вторник - а и не е моята тема", категоричен беше той.